Rolcontainer in de horeca: jouw zaak heeft meer nodig dan een grote afvalbak
Als de laatste gasten zijn vertrokken, het terras leeg is en de keuken bijna schoon zit het werk er helaas nog niet helemaal op. Elke horecaondernemer weet: als je niet oppast staat er een stapel afval te wachten in de hoek. Bakken vol etensresten van het diner, zakken met gemengd keukenafval en lege wijnflessen van het terras.
Een rolcontainer voor de horeca maakt het verschil tussen veel extra werk, nare geuren en risico met de hygiëne of een gestroomlijnd proces. Waarmee je veel eerder klaar bent. En kosten bespaart bovendien. Wij leggen uit hoe afval laten ophalen in de horeca voor de meesten een heel interessante investering is.
Veel meer afval dan één container
Zowel strandtenten, ijssalons, restaurants, lunchzaken, bistro’s en brasserieën hebben meerdere afvalstromen. Een prullenbak is dan niet voldoende, zelfs als het volume groot genoeg zou zijn. Binnen de horeca heb je te maken met afvalstromen zoals:
- Swill en organisch keukenafval: Denk aan snijresten, etensresten, deeg, fruit, sauzen en vet. Dit afval gaat snel ruiken en trekt binnen een paar uur al ongedierte aan.
- Restafval: Alles wat niet gescheiden kan worden. En dat is al snel te veel als je geen systeem hebt.
- Glas: Wijnflessen, bierflessen, drankflessen: zwaar, breekbaar en met veel volume.
- Papier en karton: Leveranciers komen vaak meerdere keren per dag; de dozen stapelen zich direct op.
- PMD en verpakkingen: Plastic folie, bekers, bakjes, flessen en verpakkingen.
Elk van de stromen vraagt om een andere oplossing. Een rolcontainer voor afval is een goed idee. Het liefst met een aparte container per type bedrijfsafval.
Welk afval wil je laten afvoeren?
Flexibel bij seizoensdrukte
Bij AMP begrijpen we de uitdagingen van horecazaken, zowel in de Bollenstreek als erbuiten. Dus wil je een rolcontainer huren? De verhuur is bij ons bewust flexibel.
Als de terrassen volzitten in de zomer neemt de hoeveelheid afval snel toe. De kust trekt toeristen en evenementen zorgen voor piekdrukte. De hotels zitten vol en cafés verdubbelen hun volumes, dus ook het afval. Wij kennen de enorme glasstroom van strandpaviljoens en het risico van organisch afval dat door warmte sneller bederft.
Is de ruimte om afval op te slaan beperkt, bijvoorbeeld in dorpskernen of op het strand? Slechte opslag is een belangrijke bron van nare geuren en problemen met ongedierte. Daarom passen we de frequentie van ophalen moeiteloos aan, zowel omhoog als omlaag. Het is een van de manieren waarop een rolcontainer voor de horeca huren een goed idee is. Wij zorgen ervoor dat we het afval ophalen met de frequentie die nodig is. Zodat er steeds een nieuwe container beschikbaar is om afvalstromen weg te gooien.
Container huren per afvalstroom
In veel gevallen helpen extra rolcontainers om de kosten voor afvalverwerking omlaag te krijgen. Dat is even wennen voor sommige horecaondernemers. Een extra container huren in Katwijk of Noordwijkerhout betekent dat je meer kosten maakt, toch?
Dat klopt, maar het helpt ook de hoeveelheid restafval te verminderen. Dat is belangrijk, omdat restafval de duurste stroom is. Dat afval wordt verbrand. Het heeft een grote impact op het milieu en is onbruikbaar als reststroom. Daarom is het de moeite waard om karton, glas en organisch afval apart aan te bieden. Dat biedt mogelijkheden voor recycling en een meer efficiënte verwerking. Daardoor kunnen de kosten onderaan de streep omlaag.
Maak gebruik van onze:
• Afsluitbare swillcontainers die geur en ongedierte voorkomen
• Robuuste glascontainers met veilige, stevige wanden
• PMD-bakken die licht zijn en snel te legen
• Kartoncontainers voor volumineuze, lichte stromen
• Restafvalcontainers in verschillende maten
Rolcontainer voor de horeca huren: flexibele lediging
Graag maken we samen met jou een plan voor een of meerdere rolcontainers voor de horeca. We komen die legen met de frequentie die past bij jouw horecazaak en de afvalstromen die je hebt. Wisselend per seizoen en afgestemd op piekmomenten. Heel flexibel, omdat we bewust werken in de Bollenstreek en omgeving.
Samen ontwerpen we een systeem dat werkt voor jouw keuken, het team en de logistiek. Dat doen we op basis van eerlijk advies, de correcte verwerking en onze logistiek die zich al jaren bewijst. Ondertussen helpen we je afval scheiden, zodat je goedkoper uit bent én impact maakt om de milieubelasting te beperken.
Gewoon een
vraagje?
Laat een bericht voor ons achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op